Trappen / Den grønne Plads    

Den Grønne Plads og Trappen

Havne- og handelsområdet i Hirtshals er knyttet sammen af ”Den Grønne Plads” og ”Trappen”, der ligger for enden af byens gågade og forbinder byens høje beliggenhed med havnens lave.

 

Den Grønne Plads er med sine klare, geometriske former en pause fra byens tumult, men den peger samtidig med sine bådformede bassiner hen mod havnen, der ligger nedenfor. I bassinerne høres bølgebrus afhængig af vejret. Fra pladsen er der panoramaudsigt over Vesterhavet, og tankerne kan drage på langfart.

 

Trappen, som er formet som et bølgeslag, er internationalt kendt. Den giver en række spændende oplevelsesmuligheder. Trappen deles omkring en ”mole” i to løb i hver sin retning med 66 trin på det østlige og 60 trin på det vestlige løb. Fra ”bølgetoppene” er der utallige udsigtsmuligheder. På molen har skulpturgruppen Scott opført en skulptur, der er formet som en snemand og en farverig glasmosaik.

 

Den Grønne Plads er opført af billedkunster Dorte Dahlin i 1993.
Trappen er opført af billedkunstner Dorte Dahlin og billedhugger Mogens Møller i 1997. Opført for daværende Hirtshals Kommune.
Et stenkast herfra (på Karens Plads i Hjørringgade) ligger Lille Tektonisk Plads, et kunstværk af Claus Ørntoft der blev indviet i 2016.  


Side fra Net For Dig