Forside    

Hirtshals – byen i brændingen

Ferie uden filter
Tilbringer du din ferie i Hirtshals er du sikker på at få nogle gode oplevelser med hjem.

I Hirtshals finder du alle former for overnatninger. Hoteller og Feriecenter. Feriehuse beliggende i Tornby og Kjul i et herligt naturvarieret område. Hirtshals Camping er en attraktiv campingplads med en unik placering og panoramaudsigt over havet.

Hirtshals Vandrerhjem, et familievenligt vandrerhjem beliggende med Vesterhavet og den storslåede udsigt lige uden for døren. www.visithirtshals.com, www.visittoppen.com

  

Himmel, hav og handel
Hirtshals aktive handels-, havne- og færgeby. Og det er man godt fornøjet med. Hirtshals er en af Danmarks vigtigste havne for konsumfiskeri. På havnen sker der altid noget.

Nyd den specielle atmosfære ved ”Monument og Trappe” og ”Den Grønne Plads” der forbinder havnen med byen, lige midt i centrum og med direkte adgang til Gågaden.

Hirtshals er en livlig handelsby med 60 specialforretninger, 9 supermarkeder og købmænd. De handlende forstår at gøre shopping til noget særligt. De mange aktiviteter som bl.a. Sient Påen, musik og underholdning både for børn og voksne giver dig en ekstra oplevelse.

I skal også nyde de kulinariske glæder i en af de 20 restauranter, cafeer og spisesteder.

Hirthals gennem tiden
Hirtshals er en fiskerby i Hjørring Kommune med 6.346 indbyggere (2008). Hirtshals er især er kendt for sine havne: fiskerihavnen og færgehavnen. Byen er opstået omkring havnen der blev bygget 1919 - 1931 under ledelse af ingeniør Jørgen Fibiger. Hirtshals ligger i Region Nordjylland.

Havnen blev udvidet i 1966 til en af Danmarks største fiskerihavne.

I byen ligger Nordsøen Oceanarium med et af Europas største akvarier; det var i 2003 udsat for en ødelæggende brand, men er genopbygget.

Beliggenheden ved Nordsøen gjorde også, at man tidligt fik bygget et fyr: Hirtshals fyr.

Fiskeri spiller en stor rolle for byen ligesom turisme, herunder sommerhusudlejning.

Der er færgeforbindelse til Kristiansand, Larvik og Langesund i Norge, og er Color Lines hovedhavn i Danmark. Det norske rederi Fjord Line har ligeledes besluttet at flytte sin færgeforbindelse med de vestnorske byer Stavanger og Bergen til Hirtshals fra efteråret 2008


Side fra Net For Dig